Elektrické zvedací systémy

Systémy s elektrickými jednotkami vynikají svými nízkými nároky na zástavbový prostor. Jsou vhodné především tam, kde není dostatek místa pro upevnění čerpadla. U elektrického systému odpadá nutnost napojení jednotek k čerpadlu pomocí hadic.

Zdvih elektrických jednotek zajišťuje trapézový šroub poháněný zabudovaným elektrickým pohonem. Tento systém nevyžaduje minimální vratnou sílu, jako je tomu u hydraulického systému, proto se hodí pro stavbu stolů, kde není možné toto zatížení zaručit.



Elektrický zvedací systém

Jak na to?

Se systémy SL a SM lze přestavovat například stoly rychle a flexibilně. Maximální nosnost je 1.000 kg. Maximální zdvih je 400 mm při rychlosti zdvihu 12 mm/s.

Základní rám SL / SM-2 rám se skládá ze dvou jednotek, jednoho příčníku a patek stolu. Příčník se snadno připojí do drážek jednotek a lze jej dotáhnout pomocí imbusového klíče. Obě zdvihací jednotky jsou synchronně připojeny k řídící jednotce pomocí zástrčkového konektoru a jsou okamžitě připraveny k provoznímu použití. Pro upevnění stolní desky jsou dodávány různé šrouby. Základní rám je dodáván v nesmontovaném stavu. Montážní a provozní návody jsou součástí dodávky.

Připravujeme

Vizí do budoucna je, aby každá hydraulická jednotka měla svou alternativu v elektrické variantě. Brzy budou proto do prodeje přidány elektrické varianty lineárních jednotek LA a LG. Pomocí těchto jednotek lze snadnou montáží docílit ergonomie u již stávajícího pracoviště. Čtyři jednotky lze napojit do jedné řídící jednotky a synchronně ovládat pomocí jednoho ovládání.

Tím se tak rozšíří skupina elektrických jednotek celkem na čtyři typy a to na SL, SM, SLA a SLG.