Novinky

Navštivte nás na konferenci Roboty 2024

Dne 23. a 24. ledna 2024 proběhne další ročník přední technické konference ROBOTY 2024, která sdružuje tuzemské i světové specialisty z oboru robotiky a přidružené automatizace. Součástí letošního ročníku bude také výstava robotických novinek. Jedná se o největší konferenci o průmyslové robotice v České republice.

Haberkorn bude jedním z účastníků a představí ochranná bezpečnostní oplocení Axelent společně s modelovým řešením kolaborativního robota Universal Robots.

Přijďte nás navštívit a načerpat inspiraci k novým projektům. Najdete zde reálné ukázky aplikací z praxe z ČR i ze zahraničí.

Přehledový prospekt sortimentu hydraulika a průmyslové hadice

Objevte komplexní sortiment hadic, ať už hydraulických nebo průmyslových, včetně širokého příslušenství. Ucelený přehled těchto produktů nyní najdete v novém přehledovém katalogu. Všechny produkty, hydraulické hadice a komponenty i průmyslové hadice s příslušenstvím, dodáváme od renomovaných světových výrobců, což je zárukou kvality a nejvyšších standardů.

V oblasti průmyslových hadic je skupina Haberkorn jedničkou na evropském trhu. I díky tomu disponujeme širokými skladovými zásobami. Jsme připraveni vám pomoci, ať už s výběrem vhodné hadice pro vaši aplikaci, nebo správné koncovky či šroubení.

Certifikace EcoVadis

Skupina Haberkorn Group je nově certifikovaná v oblasti Společenské odpovědnosti firmy (CSR) mezinárodní auditorskou společností EcoVadis

Certifikace EcoVadis patří mezi jeden z nejkomplexnějších nástrojů hodnocení udržitelnosti na světě, který posuzuje soukromé a veřejné společnosti z hlediska sociálních, etických a ekologických dopadů. Jedná se o velmi efektivní nástroj k zajištění transparentnosti v celém dodavatelském řetězci.

Aktuálně nám náleží bronzové ocenění.

Sériové dělení řetězů

Do našeho strojoparku jsme nově zařadili automatickou děličku řetězů. Nyní jsme připraveni dělit i střední a velké série řetězů, a to bez dlouhých dodacích termínů u externích partnerů. 

  • zkracujeme dodací termíny z původních 5 týdnů na 2 týdny
  • sériově dělíme tyto velikosti řetězů: 06 – 16 B (35-80 A) 1-řadé, 2-řadé, 3-řadé (i ostatní rozměry zajistíme)
  • bez destrukce vnitřních článků řetězů
  • přesnější odpočítávání článků
  • dělení řetězů všech norem vč. evropské BS i americké ANSI
  • dělíme také nerez, rovné desky, různé upravené modifikace řetězů, řetězy všech výrobců a značek
  • jsme rychlejší, přesnější, spolehlivější

Nový dodavatel průmyslových hadic Elaflex

Naším dalším partnerem v dodávkách průmyslových hadic je od poloviny roku 2023 německá společnost ELAFLEX HIBY GmbH & Co. KG. Elaflex je výrobcem průmyslových hadic a koncovek pro chemické látky, letecká paliva, potraviny, kapalné technické plyny, farmaceutický a kosmetický průmysl. Velmi vysoká kvalita produktů a jejich dlouhá životnost zajistí minimalizaci provozních nákladů v každém provozu.

Od svého založení se Elaflex vypracoval na předního specialistu v oblasti technických zařízení pro doplňování paliv. Tankování vyžaduje nejvyšší bezpečnostní standardy, proto je nezbytné nabízet pouze prvotřídní kvalitu. Konstrukční a inženýrská oddělení a výrobní závody Elaflex zajišťují, že výrobky jsou technologicky nejmodernější, v souladu s nejvyššími bezpečnostními standardy v průmyslovém sektoru.

Produkty Elaflex najdete momentálně v katalozích a v co nejkratším čase budou přidány také na náš e-shop. Většina produktů je skladem v Německu a jsou tak dostupné v krátkých dodacích termínech.

Tlumicí technika nově v nabídce

Nově jsme do našeho sortimentu zařadili produkty tlumicí techniky společnosti Getzner. 

Rakouská firma Getzner je průkopníkem ve výzkumu a vývoji polyuretanových materiálů pro zvukovou izolaci, redukci kmitů a vibrací. Se svými speciálně vyvinutými výrobky nabízí širokou škálu technických produktů v oblasti akustické izolace a tlumení vibrací.

V našem sortimentu naleznete high-tech materiály Sylomer®, Sylodyn® a izolátory Isotop®, které disponují širokou škálou aplikací.

Udržitelné chování

Firemní odpovědnost za udržitelné chování je dnes velmi diskutované téma, je pro nás jak společenskou povinností, tak i přepokladem firemního úspěchu. Do této kategorie řadíme jak aktivity týkající se životního prostředí, snižování produkce CO2, procesy šetřící zdroje, tak i odpovědný vztah k zaměstnacům a zlepšování prostředí, ve kterém pracují. 

V nové sekci Udržitelné chování najdete veškeré aktivity, kterým se v této oblasti věnujeme. 

 

Ušetřete náklady na energie řemenovými pohony

Využijte lepší a úspornější variantu, která Vám šetří náklady na elektrickou energii a zároveň je efektivnější a udržitelnější. Nahraďte řetězové pohony těmi řemenovými a získejte až 3x větší životnost s menší hmotností.

Zajímají Vás další výhody řemenových pohonů, vhodné varianty řemenů k výměně řetězů nebo výpočet řemenového pohonu?

 

 

Pokud potřebujete poradit v této oblasti, neváhejte se na nás obrátit. Naši odborníci Vám rádi pomohou.

Obraťte se na ně telefonicky, nebo využijte formulář k zaslání dotazu.

 

 

Navštivte nás na konferenci Trendy v robotizaci 2023

Dne 24. a 25. ledna 2023 proběhne již desátý ročník přední technické konference TRENDY V ROBOTIZACI 2023, která sdružuje tuzemské i světové specialisty z oboru robotiky a přidružené automatizace. Jedná se o největší konferenci o průmyslové robotice v České republice.

Haberkorn s.r.o. bude jedním z účastníků a představí ochranná bezpečnostní oplocení Axelent společně s modelovým řešením kolaborativního robota – kobota.

Přijďte nás navštívit a načerpat inspiraci k novým projektům. Najdete zde reálné ukázky aplikací z praxe z ČR i ze zahraničí.

 

Nová akvizice společnosti Schöffler a Wörner

Po převzetí německých firem Sahlberg, Mühlberger a Schloemer se nám podařilo uskutečnit další akvizici v Německu. Od 1. ledna 2023 převezme Haberkorn technického prodejce Schöffler + Wörner v německém Karlsruhe, který je předním specialistou na bezpečnost práce a průmyslovou techniku v Bádensku. Touto akvizicí rozšiřujeme oblast bezpečnosti práce a posilujeme naše postavení v Německu. Německo se tak vypracovalo na druhou nejsilnější zemi v Haberkorn Group.