Pohonné elementy

Používáte na Vašich strojích pohony řemeny či řetězy? Nebo ozubené převody, či snad spojky, kardany či upínací pouzdra? A co trapézové šrouby, nebo ložiskové domky? Nakupujete tyto díly od různých dodavatelů? Čekáte na dodání dlouho? Pak využijte našich služeb.

Nejenže Vám požadované díly obratem dodáme z našeho skladu, který patří mezi nejlépe vybavené v Evropě. Naši technici Vám také poradí se stávajícím řešením, či navrhnou nový pohon. Nabídku standardizovaných dílů doplňujeme speciálními komponenty vyráběnými na zakázku. A to vše s důrazem na vysokou kvalitu a spolehlivost.



Sériové dělení řetězů

Do našeho strojoparku jsme nově zařadili automatickou děličku řetězů. Nyní jsme připraveni dělit i střední a velké série řetězů, a to bez dlouhých dodacích termínů u externích partnerů. 

  • zkracujeme dodací termíny z původních 5 týdnů na 2 týdny
  • sériově dělíme tyto velikosti řetězů: 06 – 16 B (35-80 A) 1-řadé, 2-řadé, 3-řadé (i ostatní rozměry zajistíme)
  • bez destrukce vnitřních článků řetězů
  • přesnější odpočítávání článků
  • dělení řetězů všech norem vč. evropské BS i americké ANSI
  • dělíme také nerez, rovné desky, různé upravené modifikace řetězů, řetězy všech výrobců a značek
  • jsme rychlejší, přesnější, spolehlivější

Náhrada řetězových pohonů řemenovými

Trendem dnešní doby jsou bezúdržbové aplikace, s vyšší životností, bezpečností a menší hlučností.

To vše nabízí řemenové převody společnosti Gates, které spolehlivě nahradí Váš stávající řetězový pohon. Získáte nejen úsporu nákladů v podobě menšího času stráveného údržbou a pravidelnými odstávkami. Řemenové převody nabízí až třikrát delší životnost, odpadá riziko koroze pohonu, není nutné domazávání. Hmotnost pohonu lze snížit až o 96 %. Získáte také vyšší provozní rychlosti a další výhody.

Výpočty pohonů ozubenými řemeny

Pokud navrhujete nový pohon, nebo chcete optimalizovat či zkontrolovat stávající, obraťte se na nás. Pomůžeme Vám se zadáním pro výpočet a navrhneme pohon, který bude pro Vaši aplikaci nejvhodnější. Pohon Vám následně dodáme a poradíme se správnou montáží. Chcete-li si navrhovat řemenové pohony sami, poskytneme Vám zdarma Design Flex® ProTM, výpočtový software firmy GATES.

Řetězová kola na zakázku

Širokou nabídku standardních i nestandardních produktů doplňujeme vlastními výrobními kapacitami pro zakázkové díly. Standardní řetězová kola obrobíme dle Vašich požadavků tak, ať je můžete přímo montovat. Tam, kde nelze vyjít ze standardního řetězového kola, zajistíme, či vyrobíme kolo na zakázku v požadovaném provedení, materiálu a s povrchovou úpravou. Ozubené hřebeny Vám nadělíme na požadované délky. Standardní díly obrobíme dle Vašich požadavků tak, ať je můžete přímo montovat.

Rychlá dostupnost

Náš centrální sklad v Mokrých Lazcích patří mezi nejlépe vybavené sklady v Evropě. Dodáme Vám obratem téměř jakýkoli řemen GATES. Většinu ozubených či klínových řemenic, které najdete v našem katalogu, dodáváme také přímo z našeho skladu. Stejně tak ozubená kola, tyče a soukolí či trapézové šrouby a matice. Zboží, které si objednáte, pak obdržíte následující pracovní den. Neskladové položky dodáváme do jednoho týdne.