Pracovní a montážní stoly (WBS)

Hledáte způsob jakým zefektivnit produktivitu práce a zrychlit pracovní procesy? Jedním z řešení jsou ergonomicky navržená pracoviště, dalším pak průmyslové, montážní a balící stoly. Početné studie ukazují, že ergonomicky navržená pracoviště pomáhají nejen eliminovat zbytečné a mnohdy také škodlivé pohyby zaměstnanců při práci, ale také je prokázáno, že uvolněný personál dělá mnohem méně chyb.

Vyrábíme pracovní, průmyslové, balící a montážní stoly s využitím systému hliníkových profilů. Pracoviště umíme přizpůsobit konkrétním přáním zákazníka a díky bohatému příslušenství jsme schopni nabídnout vybavení splňující nejnáročnější kritéria. Nabízíme také zakomponování stolů do montážních linek nebo jejich doplnění o různá manipulační zařízení, jako jsou např. pásové dopravníky nebo válečkové tratě.

On-line konfigurátor pracovních stolů (EN)
On-line konfigurátor pracovních stolů (DE)


Ergologistic

Ergonomie

Intralogistika

Ergologistic®

Optimální, ergonomické pracoviště pro vaše zaměstnance: krátké dosahy, bezpečné a ergonomické zajištění i těch nejmenších součástí.

Jednoduché a rychlé doplňování materiálů v efektivních množstvích a komerčně dostupných standardních kontejnerech. Ideálně takových, které zohledňují interní výrobní procesy.

Kombinuje efektivní intralogistiku s optimálním, ergonomickým pracovištěm pro vaše zaměstnance. To zajišťuje efektivnější procesy a zvýšenou produktivitu.

 

Případová studie - optimalizace pracoviště pomocí pracovních stolů

Společnost zabývající se výrobou trysek na čištění kanalizací potřebovala upravit pracoviště pro zvýšení efektivity a zlepšení pracovního prostředí pro zaměstnance.

Aby se zkrátily vzdálenosti a usnadnila manipulace, bylo zásadně upraveno uspořádání pracovních stolů. Nový systém prošel důkladným testováním při reálné každodenní práci, nejprve v dřevěném provedení, až poté byly vyrobeny hliníkové pracovní stoly. Koncepční práce v přehledných online konfigurátorech celý proces optimalizace značně urychlily.

Před dodávkou nových stolů:

  • Díly na pracovním stole enormně omezovaly montážní prostor.
  • Příliš dlouhý expediční stůl s nástroji uloženými daleko od sebe.
  • Zásoba materiálu nebyla uložena dle ergonomických zásad.

Po dodávce nových stolů:

  • Přizpůsobení pracoviště pracovníkovi díky elektricky výškově nastavitelným stolům se zatížením do 1 tuny.
  • Zkrácení průměrné doby vychystávání z 20 na 5 minut.
  • Snížení průměrné doby průchodu z 15 na 10 minut díky jednodílnému toku.
  • Zkrácení čekací doby díky souběžné přípravě objednávky a průběhu montáže.

Ekonomické pracovní stoly

S ekonomickými stoly využijete přednosti stavebnicového systému item pro vytvoření robustních pracovních stolů standardních rozměrů nebo v přizpůsobených velikostech s co nejnižší spotřebou materiálu.

Podle využití stolů je jejich základ založen na klasických profilech MB řady 8, nebo na trubkovém systému D30 pro štíhlou výrobu. Lze použít také široké příslušenství k pracovním stolům.

Kobot - další přidaná ruka pro vaše pracoviště

Zvyšte produktivitu Vašich zaměstnanců - doplňte pracoviště kolaborativním robotem a dejte mu za úkol jednoduché, rutinní, opakující se úkoly. Kobot je díky svým bezpečnostním prvkům speciálně vyvinutý pro práci v těsné blízkosti lidí.

Jednoduše připevněte kobota na pracovní či montážní stůl a nechejte složitější a kreativnější úkoly Vašim lidem.

Cviky pro zdravé držení těla

Již během několika dnů, či týdnů může mít špatné držení těla výrazný negativní dopad na vaše zdraví.

Ergonomické tipy společnosti item popisují, na co je třeba dbát, pokud jde o pracovní židle nebo umístění nástrojů a osvětlení, abyste své tělo udržovali silné a zdravé dlouhodobě.

Item Academy - Online vzdělávání kdykoli k dispozici!

Rozšiřte si své znalosti pomocí interaktivního online školení. Akademie je nyní k dispozici v anglickém nebo německém jazyce. Zaregistrujte se a využívejte všechny výhody akademie zcela zdarma.

Registrovat se do item Academy

Ergonomie

Cílem ergonomie je přizpůsobit pracovní prostředí lidským potřebám. V každodenním životě to znamená přizpůsobení pracovních výšek rozdílným postavám pracovníků a různým pracovním aktivitám spolu s optimalizací pracovních podmínek, pracovních postupů a zařízení.

Dokonale upravené pracoviště zmírňuje únavu zaměstnanců, což vede ke snížení úrazů a nehod. Také snižuje výskyt zdravotních problémů, zejména potíží se zády. Ergonomické pracoviště podporují motivaci zaměstnanců a tím zvyšují produktivitu.

Možnost dodatečné úpravy stolů a jejich kompatibilita

V případě, že dochází ve Vaší výrobě ke změně výrobního programu, bývá s tím spojena úprava pracoviště. Může například dojít k nutnosti navýšení zásobníkových boxů v rámci štíhlé výroby nebo ke zlepšení osvětlení pracovní desky stolu.

Díky možnosti doplnění stolů o další poličky lze snadno navýšit počet boxů, stejně jako lze na horní rampu doplnit profil a na něj uchytit další svítidlo. A to vše bez nutnosti svařování, stačí pouze šroubovým spojem přichytit profil ke stávajícímu rámu.

Přesně na míru Vašemu provozu

Standardní stoly přizpůsobíme Vámi požadovaným rozměrům a výbavám. Umíme přesně dodržet Vámi požadované rozměry stolů, veškeré rozvržení poliček i příslušenství. Stoly doplňujeme osvětlením a elektrickými rozvody, držáky nářadí a zásobníky prvků pro montáž, k dispozici jsou nastavitelné pracovní desky a police, zásuvky atd.

Zákazník má na výběr stůl s nebo bez zadní nástavby nebo s konzolou pro světlo, k dispozici jsou čtyři typy pracovních desek s možností ESD provedení, různé zásuvkové boxy, držáky nástrojů, výkresů, nápojů apod.

ESD vybavení pracoviště

Pro montáže výrobků citlivých na elektrostatický výboj nabízíme možnost doplnění pracoviště ESD prvky o ESD folii na pracovní desku, ESD náramku pro pracovníka a uzemnění této desky nebo náramku a odvedení náboje.

Při návrhu a dodávce pracovního stolu (pracoviště, vozíku) jsme schopni požadované dodat kompletně v provedení ESD včetně protokolu o měření ESD.