Rámy a kryty strojů (XMS)

Pro výrobu rámů a krytů jednoúčelových strojů a jiných zařízení používáme systém hliníkových profilů. Systém nabízí více než 200 typů profilů v různých velikostech, spojovací materiál třídy 10.9 a mnoho příslušenství.

Nespornou výhodou rámů i krytů je jednoduchá montáž, rychlá přestavitelnost a možnost dodatečných úprav. Nabízíme Vám také bohaté příslušenství – matice se šrouby pro dodatečné vložení do drážky profilu, madla, závěsy a klouby, rozvody vzduchu, vedení kabelů, kotevní patky nebo pojezdová kolečka.



Novinky v rámech a krytech strojů (II/2022)

Přístupové dveře 8

Pevné, bezpečné a s nízkou hmotností. Takové jsou přístupové dveře 8, které umožňují snadno oddělit oblasti citlivé na znečištění a hluk. Toto nové řešení má celoobvodové těsnění pro optimální zavírání a lehkou konstrukci pro snadné otevírání i větších konstrukcí až do šířky 1135 mm.

Veškeré komponenty přístupových dveří 8 jsou k dispozici také jednotlivě - panty, kliky, příčky, výplně, výsuvné těsnění ve spodní části dveří apod. V online konfigurátoru je pak lze snadno sestavit do hotového výrobku s požadovanými rozměry.  

 

 

Konstrukce do čistých prostor

Čistá výroba, bezpečnost a flexibilita! S upevňovacím systémem X 8 a novým filtračním systémem (FFU) s HEPA filtrem H14 můžete snadno budovat přizpůsobitelné, plně uzavřené a především čisté prostory. Konstrukce mohou být různých velikostí a dosahovat čistoty až ISO třídy 2 podle ISO 14644-1, a to zejména díky FFU a zpětnému proudění vzduchu. 

Hliníkové profily item řady X a řady XMS jsou díky svým hladkým, souvislým povrchům, minimálním rádiím a integrovaným kabelovým dřážkám pro taková řešení ideální.

 

Všechny novinky naleznete v katalogu Novinky item II/2022

Item Academy - nově kurzy zaměřené na čisté prostory

Rozšiřte si své znalosti pomocí interaktivního online školení – item akademie.

Nemáte zrovna čas? Nevadí, akademie je Vám kdykoli k dispozici. Je pouze na Vás, zda ji absolvujete hned nebo si ji rozložíte do více dní a částí.

Nově přidány kurzy zaměřené na čisté prostory! Vstupte do virtuální čisté místnosti. Projděte základní informace užitečné pro navrhování čistých prostor, zvolte ty správné komponenty pro požadovanou aplikaci.

Kolaborativní roboti pomohou s automatizací

Doplňte vaše stroje kolaborativním robotem a automatizujte snadno vaše procesy. Kobot je díky svým bezpečnostním prvkům speciálně vyvinutý pro práci v těsné blízkosti lidí.

Jednoduše připevněte kobota ke krytu nebo rámu stroje a nechejte kobota pracovat za vás nebo vedle vás. 

Item Academy - Online vzdělávání kdykoli k dispozici!

Rozšiřte si své znalosti pomocí interaktivního online školení. Akademie je nyní k dispozici v anglickém nebo německém jazyce. Zaregistrujte se a využívejte všechny výhody akademie zcela zdarma.

Registrovat se do item Academy

Řada XMS

Systém XMS tvoří hliníkové profily se zakrytými drážkami a malými rádiusy, takže na nich minimálně ulpívá prach a údržba těchto profilů je jednoduchá.

Pro kryty lze s profily XMS kombinovat i standardní MB profily. Při tomto zkombinování vznikají široké možnosti výběru profilů, pro upínání výplní i pro příslušenství.

Z výše uvedeného důvodu je systém XMS vhodný pro stavbu zařízení určených do čistých prostor jako např. přesného strojírenství, lékařského prostředí či laboratoří.

Výhody systému XMS

  • kompatibilní se standardními profily item
  • snadno přístupné integrované kanály pro rozvody médií
  • uzavřené plochy zajišťující čistotu a těsnění pracovního prostoru
  • dveře jsou zesíleny pro zajištění jejich tuhosti

Kryty nejen pro jednoúčelové stroje a zařízení

Použitím krytů z hliníkových eloxovaných profilů docílíte dokonalé ochrany a vzhledu zařízení za velice příznivé ceny. Pro kryty lze mimo běžných profilů použít i speciální profily určené přímo pro upínání výplní. Naše kryty mají posuvné a snadno demontovatelné rámy, jsou odolné proti otěru a přináší možnost výběrů různých typů výplní. Vaše jednoúčelové stroje, soustruhy i jiná zařízení budou dokonale chráněny.

Video - Optimální ochrana výrobních procesů a lidí

Mobilní zástěny k ochraně zaměstnanců

Samostojící zástěny určené k oddělení dvou osob tak, aby byl maximálně omezen případný kapénkový přenos viru.

  • Jsou zhotoveny z hliníkových drážkovaných profilů a čiré PET-G výplně.
  • Instalace na místo buď přenesením, nebo převezením (pokud je zástěna vybavena pojezdovými koly).
  • Zástěny je možno omývat lihovou dezinfekcí.
  • Možnost osadit celou škálou doplňků ze systému MB.

Zástěny přizpůsobíme přesně Vašim požadavkům, na základě skicy Vám zašleme nabídku včetně výkresu.

Mobilní dezinfekční stojany

Mobilní dezinfekční stojany jsou vyrobeny z trubkového systému pro štíhlou výrobu LPS a jsou vhodné pro dezinfekci rukou kdekoli v provozu nebo na montáži a všude tam, kde je potřeba zajistit čistotu rukou.

  • Jsou zhotoveny z hliníkových trubek D30 a příslušenství.
  • Instalace na místo přenesením nebo převezením (pokud je mobilní stojan vybaven pojezdovými koly).
  • Stojany je možno omývat lihovou dezinfekcí.
  • Dle Vašeho přání je možno stojany vybavit dodatečně dalším příslušenstvím např. držákem jednorázových rukavic a ochranných brýlí.

Dezinfekční stojany zhotovíme dle Vašeho přání a přizpůsobíme Vašim požadavkům, na základě skicy Vám zašleme nabídku včetně výkresu.

Mobilní zástěny pro školy

Přinášíme jednoduché řešení k ochraně žáků i učitelů. Naše mobilní zástěny se jednoduše instalují a rozměry umíme přizpůsobit Vašim potřebám.

Kontaktujte nás, připravíme Vám řešení na míru