Systémy pro stavbu stolů hydraulické

Všestranné a flexibilní

Stolní jednotky se skládají z těla jednotky, vedení s integrovanými válci a tlakovou hadicí (ø 4 mm) pro připojení k čerpadlu. K nastavení výšky dochází pomocí hydraulického čerpadla ovládaného ruční klikou nebo elektropohonem. Odvzdušněná 4 metry dlouhá vysokotlaká hadice je již namontovaná na jednotce, aby byla zajištěna snadná montáž.

Jednotky TA a TU se skládají ze dvou ocelových trubek. Vodicí trubka je uložena na ložiskách. Používají se při vysokých požadavcích na zatížení a stabilitu.

Jednotka TQ se skládá z hliníkového profilu a nerezové trubky s kluzným vedením. Jak jednotka TT, tak jednotka TL se skládá ze dvou hliníkových profilů, které jsou vedeny pomocí plastového kluzného vedení. Díky T-drážkám po celé délce sloupku jsou nohy univerzálně kompatibilní. Používají se pro výškově stavitelné pracovní stoly, montážní stoly, stoly a pracovní stanice.

K dispozici je následující příslušenství:

  • příčníky v různých délkách
  • patky stolu, stavitelné nožky z pryže nebo hliníku
  • dvojitá kolečka, kolečka, kolečka s brzdou
  • držáky pro připevnění stolních desek
  • montážní konzoly

Podstava stolu TA

Podstava stolu TAPodstava stolu TA

Všestranné hydraulické pracovní stoly

Pomocí hydraulické podstavy stolu TA a několika přidaných komponentů, lze sestavit všestranná pracoviště. Nalezá využití jako podstava pro výškově nastavitelný montážní, pracovní nebo masážní stůl - robustní a elegantní.

Každá podstava stolu TA má modulární strukturu: jednotky stolu TA, nosníky desky, příčník a patky stolu. Příčníky jsou umístěny dostatečně vysoko, takže pod stůl lze zavěsit např. zásuvkový kontejner (světlá výška 590 mm).

Kuličkové vedení v jednotce TA zaručuje hladký chod. Díky tomu zůstává podstava hydraulického stolu stabilní i ve své nejvyšší poloze. Systém je poháněn ruční klikou nebo elektrickým pohonem.

 

Podstava stolu TL

Podstava stolu TL

Široké jednotky stolu pro stabilní pracoviště se dvěma nohami

Základní rám TL je určen pro rychlou a flexibilní montáž stolů. V závislosti na kombinaci systému dosahuje maximální zatížení 5000 N (pro 4 jednotky 8000 N). Díky velkému rozsahu zdvihu, maximálně 400 mm, lze stoly používat i pro práci ve stoje.

Základní rám TL-2 se skládá ze dvou stolních jednotek, příčky a dvou patek stolu. Příčník se snadno zasouvá do drážek zvedacích jednotek a upevní imbusovým klíčem. Součástí dodávky jsou různé typy šroubů pro upevnění desky. Základní rám je dodáván v nesmontovaném stavu.

 

Podstava stolu TM

Podstava stolu TMPodstava stolu TMPodstava stolu TM

Pro stabilní pracovní a montážní stoly

Základní rám TM-2 se skládá ze dvou stolních jednotek TM, z nichž každá je upevněna na patkách stolu s nastavitelnými nožkami a spojena příčníkem. Každá jednotka stolu TM je vybavena nosníkem desky, který se používá k připevnění desky stolu.

   • Ideální pro kancelářské stoly nebo stoly pro lehkou montáž

Základní rám TM-4 se skládá ze čtyř stolních jednotek TM, uspořádaných do obdélníku spojených příčníky. Jednotky TM disponují deskami nohy M10 s nastavitelnými nožkami. Deska stolu je připevněna přímo k adaptační přírubě stolní jednotky TM.

   • Ideální pro stabilní pracovní stoly

 

Podstava stolu TQ

Podstava stolu TQPodstava stolu TQ

Základní rám pro jednoduché hydraulické pracovní a montážní stoly

Systém TQ je ideální pro montážní pracoviště z hliníkových profilů a jako podstava u víceřádkových dopravníkových systémů. T-drážky (šířka 8 mm) umožňují přidání příčníků či upevnění polic po celé délce jednotky.

Jednotka TQ se skládá z extrudovaného hliníkového profilu s hladkým eloxovaným povrchem. Trubka z nerezové oceli je namontována na kluzných vedeních. Zvedání zajišťují zabudované hydraulické válce.

 

Podstava stolu TT

Podstava stolu TTPodstava stolu TT

Elegantní a všestranné

Systém TT má mnohostranné využití díky T-drážkám. Příslušenství (příčníky, montážní prvky) lze namontovat téměř v jakékoli poloze. Systém TT je stavebnicový systém skládající se z jednotek TT, příčky a patek stolu.

V kombinaci s čerpadlem PB a PF lze realizovat i rohové kombinace nebo propojené pracovní stanice.

Vodicí systém TT se svým masivním hliníkovým tělem a přesným zpracováním zaručuje vysokou stabilitu s malým opotřebením. Tento hydraulický flexibilní systém je vhodný pro použití na montážních stolech, v montážních a dopravníkových systémech a také v obecné konstrukci strojů a nábytku jako jsou výškově nastavitelné postele a vany.

 

Podstava stolu TU

Podstava stolu TUPodstava stolu TU

Základní rám pro vysoké nároky na stabilitu a nosnost

Systém TU je ideální pro montážní pracoviště s vysokými nároky na zatížení a stabilitu.

Příčníky jsou připevněny ke svařované montážní desce. V kombinaci s příčníky různých délek umožňuje systém výškové nastavení desek stolů různých velikostí. Systém je poháněn ruční klikou nebo elektrickým pohonem.

 

Karel Dombek

Technický poradce

Karel Dombek

Technický poradce

Specialista na zvedací systémy Vám poradí
s oběma možnostmi - hydraulikou i elektrikou