Trubkový systém pro štíhlou výrobu (LPS)

Hliníkový trubkový systém LPS, sestávající z kruhových profilů D30, byl vyvinut s ohledem na rostoucí požadavky v oblasti štíhlé výroby. Také neustále ve výrobním procesu řešíte otázku, jestli upřednostnit rychlost nebo kvalitu? Systém LPS Vám umožní zajistit obojí najednou. Jedinečné vlastnosti systému LPS Vám umožní zvládnout montáž velice rychle a i díky tomu není potřeba na delší čas omezovat výrobu.

Výhody systému:

  • Systém LPS používá pouze jednu spojku pro všechna spojení pod úhlem 90o
  • Každá spojka v systému LPS je samonosná, tzn., že montáž zvládne jedna osoba
  • Kruhové hliníkové trubky jsou v provedení ESD a tím jsou citlivé části výrobků chráněny proti statickému výboji
  • Kombinace hliníkových trubek a litého hliníku přináší dlouhodobě tuhé spojení – utáhnete jednou pro vždy


Ekonomické pracovní stoly LPS F

S ekonomickými stoly využijete přednosti stavebnicového systému item pro vytvoření robustních pracovních stolů standardních rozměrů nebo v přizpůsobených velikostech s co nejnižší spotřebou materiálu.

Pro stavbu stolů pro nízká zatížení je optimální použití trubek D30 a D40. Základní modely lze dle potřeby rozšířit o nástavby a police. Nosnost stolů je 150 kg.

 

Nová generace konstrukčních systémů pro štíhlou výrobu

Více zde...

Regály

Z hliníkových trubek a profilů je možno montovat také regály. A to jak pro ukládání materiálu, tak regály zásobníkové, které slouží k doplňování materiálu u pracoviště.

Regál FIFO – tento typ regálu je součástí stolu nebo linky. V horní části válečkové dráhy jsou KLT bedny s materiálem, který odebírá pracovník. Po vyprázdnění beden montážník tuto bednu vyjme z dráhy a vloží ji na dolní dráhu (dráha s opačným sklonem než dráhy pro plné bedny), která slouží jako zásobníková dráha pro prázdné bedny. Operátor, který doplňuje vyprázdněné bedny, provede její doplnění, vloží do horní dráhy a cyklus se opakuje.

Zásobníkové regály je optimální zhotovit z kulatých profilů, tedy systému LPS (trubky D30). Na těchto trubkách jsou pomocí ocelových držáků upevněny válečkové dráhy, na nichž jsou pak uloženy plastové KLT nebo jiné bedýnky s materiálem. Rozteče válečkových drah i jejich únosnost přizpůsobíme Vašim požadavkům.

Regály pro ukládání materiálu – pro tento typ regálů jsou vhodné profily čtvercového průřezu, protože mají oproti trubkám vyšší únosnost a vyrábějí se v různých velikostech.

Výplně, na které se ukládá materiál, dodáváme podle Vašich požadavků. Běžně používaná je lamino deska tl. 18mm, která má ve většině případů dostatečnou únosnost a příznivou cenu.

Z kulatého na čtvercový

Speciální adaptéry umožní kombinovat kulaté trubky LPS se standardními čtverhrannými profily. Pokud tedy již používáte pracovní stoly, montážní linky či jiná zařízení z klasických hliníkových profilů společnosti item, nebude pro Vás nejmenší problém propojit je s novými doplňky ze systému LPS.

Jedna spojka, jeden člověk

Systém LPS využívá jeden typ spojky pro všechna spojení pod úhlem 90o. Použití jedné spojky na vše výrazně zjednodušuje a zrychluje montáž, navíc jeden typ spojky představuje nižší nároky na skladové zásoby a zjednodušuje jejich evidenci. Spojka je navíc samonosná, což znamená, že pro postupnou montáž je potřeba pouze jednoho člověka.

Nízká hmotnost při vysoké tuhosti

Výhodou hliníkových trubek je kombinace vysoké tuhosti regálu, vozíku atd. při nízké hmotnosti sestavy. V porovnání se čtvercovými profily je při nutnosti přemístění trubkové konstrukce možný mnohem snadnější transport právě z důvodu nízké hmotnosti.

Profily a příslušenství pro štíhlou výrobu

Profily pro štíhlou výrobu mají jednotný vnější průměr 30 mm. Profily nabízíme nejen v hliníkovém provedení, ale i speciálním – jedná se o KH profily ze směsi plastu a dřeva. Tyto speciální profily jsou vhodné zejména pro chemický průmysl nebo laboratorní použití - všude tam, kde je zapotřebí, aby trubka byla izolant.

Dalším speciálním provedením jsou trubky z uhlíkových vláken s vysokou pevností.

Hliníkové profilované trubky nabízíme kromě přírodního hliníkového vzhledu v dalších šesti barevných provedeních, což určitě oceníte např. v případě, že barva vozíku má mít i výstražný charakter.

Trubkový systém pro štíhlou výrobu versus systém ocelových trubek – Instruktážní video