Novinka v sortimentu - koboti Universal Robots

Zahájili jsme spolupráci s Universal Robots - leadrem na trhu kolaborativních robotů, tzv. kobotů.

Automatizovat výrobní procesy nyní může každý.

Koboti Universal robots jsou snadno nastavitelní, bezúdržboví a hlavně bezpeční. Práce v těsné blízkosti lidí pro ně není problém.

Haberkorn se od poloviny října 2021 stává novým distributorem Universal Robots pro Českou republiku.

Koboti jsou se svými šestiosými robotickými rameny ideálním doplňkem do nejrůznějších průmyslových odvětví.

Kobot je:

  • bezpečný, spolehlivý, bezúdržbový
  • snadno nastavitelný, nenáročný na čas k uvedení do provozu
  • výkonné šestiosé robotické rameno
  • navržený pro práci spolu s lidmi
  • cenově dostupnější (v porovnání s klasickým robotem)

 

K dispozici je několik typů kobotů:

Malý, ale výkonný (UR3e)

Zvládne manipulační zatížení 3 kg a nabídne rozsah pohybu až 500 mm. Díky 360o rotaci na všech kloubových spojích a nekonečné rotaci na koncovém kloubu, dokáže jednoduše zvládnout vysoce přesné úkoly na malé ploše.

Vyšší únosnost při nízké hmotnosti (UR5e)

Tento typ je s porovnání s ostatními koboty středně velký, díky nosnosti 5 kg a rozsahu pohybu až 850 mm je ideální pro automatizaci procesů, kde se manipuluje s lehkou vahou. Díky jednoduchému programování a rychlé instalaci přináší UR5e ideální kombinaci velikosti a síly.

Efektivní ve větším prostoru (UR10e)

Umí automatizovat úkoly se zatížením až do 12,5 kg se stejnou spolehlivostí a výkonem jako zbytek řady e-Series, a s rozsahem pohybu až 1.300 mm. Díky těmto vlastnostem je schopný se zapojit do procesů jako např. balení, paletizace, montáž nebo „pick and place“ v závodech s větší vzdálenosti mezi jednotlivými pracovními stanicemi.

S malými rozměry zvládne těžká břemena (UR16e)

Malé rozměry a rozsah pohybu 900 mm z něj děla ideálního kandidáta např. pro aplikace spojené s ovládáním CNC strojů, manipulaci s materiálem, balení nebo utahování šroubů a matic.

Doplňte pracovní a montážní linky a zefektivněte práci svých zaměstnanců, přidejte jim jednoduše ruce na víc. Kobot vhodně doplní práci vašich strojů, přichyťte jej k rámům nebo krytům strojů, pomožte si kobotem u vašich dopravníků a dopravníkových linek a nechejte koboty vykonávat rutinní úkoly. Vaši lidé budou mít čas na kreativnější a složitější práci.

Neváhejte se na nás obrátit, připravíme řešení na míru vašemu provozu.


Aktualizováno: 12. 10. 2021