Standardní i speciální ozubené řemeny

Na základě přání našich zákazníků doplňujeme informace ke standardním i speciálním řemenům.

V nabídce máme standardní i zakázkové délky, polyuretanové i neoprenové řemeny. Rádi Vám poradíme s volbou vhodného řešení.

Standardní řemeny

Pohonné řemenyPohonné řemeny standardních délek

Řemeny standardních délek mají daný délkový rozsah. Kompletní sortiment těchto řemenů najdete na našem e-shopu.

Ozubené řemeny PU FLEXibilních délek

K dispozici jsou také FLEXibilní délky s nepřerušeným tažným vláknem, které se vyrábějí zub po zub v závislosti na zubové rozteči v rozsahu délek od 800 mm do 24.000 mm. Používají se pro pohonné a vysoce zatížené dopravní aplikace. Pro specifické aplikace lze tyto řemeny opatřit speciálními modifikacemi.

Řemeny z metrážeŘemeny z metráže (konečné nebo svařované)

Metráž je vhodná pro lineární a výtahové aplikace.
Na dopravní účely se nejvíce využívá svařované (nekonečné) provedení řemenů vyrobených z metráže, kde jsou v místě sváru přerušené tažné kordy. Tyto řemeny mohou být opatřeny speciální zakázkovou modifikací, od nanesení transportní vrstvy, před navaření unášečů či aplikací systému pro mechanicky montované unášeče.

Speciální zakázkové řemeny a jejich modifikace

Speciální zakázkové řemeny (transportní vrstvy)Pokud nestačí pouze samotný standardní řemen, využíváme pro specifické dopravní aplikace několika možností modifikací řemene. Vždy závisí na typu aplikace a potřebné funkce, kterou má splňovat.

Polyuretanové řemeny se vyznačují převážně odolností vůči olejům, tukům, abrazi, UV záření,  hydrolýze, částečně chemikáliím v závislosti na koncentraci a teplotám.

Jsme připraveni Vám asistovat při konzultaci a návrhu vhodného řešení.

 


Aktualizováno: 6. 6. 2019