Instalační sloupy

Instalační sloupy se využívají zejména v prostorách jako jsou výrobní a průmyslové haly, kde je běžné přemisťování pracoviště. Umožňují využívat pracovní místo kdekoli a bezpečně.

Instalační sloupy (katalog item 9)

Základ - sloup s kotvením

Instaalční sloup s upevněním na podlahuInstaalční sloup s upevněním na stropBez ohledu na to, jak bude Váš instalační sloup vybaven, základní výbava je vždy tvořena buď sloupem s kotvením na podlahu nebo na strop, nebo instalačním sloupem s kotvením pouze na podlahu. Bezpečnou stabilitu zajišťují masivní kotevní šrouby.

Dvě varianty profilů instalačních sloupůMůžete vybírat ze dvou variant: velký profil instalačního sloupu 8 160x160 K76 má dva prostorné kabelové kanály a užší instalační profil 8 160x80 K76 má jen jeden. Všechny kanály lze ještě rozdělit na dvě oddělené části pomocí dělicího profilu K76 K. Otevřené části kabelových kanálů se jednoduše uzavřou vhodným krycím profilem z hliníku.

Instalační sloup můžeme navrhnout a přizpůsobit Vašim přáním a požadavkům pomocí nejrůznějších doplňků.

 

Centrální místo pro připojení zařízení

Instalační sloup - centrální místo výstupu a přístupu

Datové připojení
Instalační sloupy jsou vhodné především tam, kde zaměstnanci nemají online pevný přístup. Sloup zajistí přístup pracovního místa k emailu, internetu a dalším nezbytným médiím.

Sloup může být v případě potřeby rozšířen o síťové zásuvky, držák monitoru nebo o otočné rameno pro klávesnici a zásuvky.

Centrální místo pro připojení médií
Instalační sloup může být individuálně přizpůsoben všem požadavkům ve výrobě. Používá se všude tam, kde je třeba přivést stlačený vzduch, elektřinu nebo data. Výstupy jak pro rozvod vzduchu, tak pro ostatní média mohou být v libovolné výši.

 

Logistika

Instalační sloup ideální pro použití v logistice

Instalační sloup je ideální pro použití v logistice. Může být rozšířen o držák tabletu, držák monitoru nebo klávesnici, pomůže pak zajistit optimální koordinaci veškerého příchozího a odchozího zboží.

 

Zabezpečení

Instalační sloupy vhodný v oblastech se zvýšeným bezpečnostním rizikem

Používá se hlavně v oblastech se zvýšeným bezpečnostním rizikem, vytváří pevné spojení s prvky bezpečnostního oplocení.

Díky příslušenství jako jsou protinárazová ochrana s výstražným značením je prostor okolo instalačního sloupu bezpečný (lze ho doplnit i o další výstražné prvky).

 

Řídicí pracoviště

Instalační sloupy vhodný pro řídící pracoviště

Připojením osvětlení, příkazových a signalizačních zařízení nebo tlačítka nouzového zastavení se instalační sloup stává „ovládacím zařízením“.

Používá se všude tam, kde je vyžadována možnost ovládání stroje s malými nároky na prostor.


Aktualizováno: 18. 11. 2019