ContiTech a Haberkorn - nové partnerství na českém trhu

Společnost ContiTech je jedním z předních dodavatelů technických pryžových a plastových výrobků a technologií. Prostřednictvím společnosti Haberkorn nyní vstupuje i na český trh.

Podstatnou součástí produktového portfólia jsou vysoce kvalitní průmyslové hadice, určené především pro strojní, těžařský a automobilový průmysl, ale i další odvětví. 

Společnost Continental patří mezi 5 největších světových dodavatelů pro automotive. Jakožto dodavatel systémů pro pohony a podvozky, přístrojovou techniky, informační řešení pro řidiče a dalších systémů přispívá společnost Continental k větší bezpečnosti na silnicích a ke globální ochraně životního prostředí.

Díky přibližně 41.000 zaměstnancům ve více než 40 zemích poskytuje partnerům inovativní řešení.


Historie koncernu Continental

Společnost Continental byla založena v roce 1871 v Hannoveru jako akciová společnost „Continental-Caoutchouc und Gutta-Percha Compagnie“. Výroba v hlavní továrně v Hannoveru zahrnovala výrobky z měkké směsi, pryžová vlákna a tvrdé pneumatiky pro kočáry a kola.

Spolehlivý partner

ContiTech AG je jedním z předních světových dodavatelů pro strojní, těžební a automobilový průmysl a je známý také svými značkami v oblasti průmyslových hadic. ContiTech se dlouhodobě řadí mezi strategické partnery skupiny Haberkorn, nyní vstupuje také na český trh.

Hadice ze širokého ContiTech sortimentu splňují nejvyšší požadavky na kvalitu a v každém případě také odpovídají příslušným normám.

Nejčastěji používané hadice ContiTech najdete na našem e-shopu:





Hadice Trix 6000 OIL - nejvyšší kvalita pro přepravu horké páry

S hadicí Trix® 6000 OIL odolnou vůči oleji od ContiTech jsme rozšířili naši nabídku parních hadic o inovativní high-tech variantu. Obzvláště vnitřní vrstva odolná vůči vysokým teplotám Dampf Trix® 6000 OIL umožňuje transport čisté nasycené vodní páry při +210 °C při 18 barech, a dokonce dočasně při +220 °C při 23 barech.

Díky nově vyvinuté vnější vrstvě odolné proti oleji je hadice obzvláště účelná při přepravě přehřáté páry v rafinériích a mastných prostředích - všude tam, kde běžné parní hadice předčasně selhávají kvůli vnějšímu znečištění olejem. Kromě toho hadice Dampf Trix® 6000 OIL splňuje požadavky normy DIN EN ISO 6134: 2006-02. Jmenovité šířky 13 až 50 mm dodáváme v běžných dodacích termínech.

Systém sacích a přepravních hadic CONTI ULTIMATE

Tato robustní sací a přepravní hadice je odolná proti oděru a používá se hlavně v drsných prostředích - těžební průmysl, štěrkovny nebo kamenolomy. Aby mohly hadice efektivně fungovat, je nutné v případě potřeby hadice na místě rychle vyměnit - se systémem Conti®Ultimate to již není problém.

Hadice Conti®Ultimate

Hadice s vnitřní vrstvou NR (přírodní guma) vysoce odolnou proti oděru zaujme výjimečnou životností. Aby se předešlo zbytečným prostojům, umožňuje „indikátor opotřebení Conti Orange“ nepřetržitě sledovat opotřebení vnitřní vrstvy hadice.

Přírubové těsnění Conti®Ultimate

Kónické těsnicí prvky zajišťují nejlepší možnou těsnost. Těsnění zabraňuje kontaktu dopravovaného materiálu s přírubou. To na jedné straně chrání ventil a na druhé straně zajišťuje rovnoměrné a bezturbulentní proudění.

Pevná příruba Conti®Ultimate

Samostatně vyvinutá příruba, která svírá z obou stran robustní hliníkovou slitinu odolnou proti korozi a mořské vodě, umožňuje dokonalé spojení dvou koncovek hadice. Díky robustní konstrukci je příruba ideální pro použití v drsném prostředí.

Co je nový „indikátor opotřebení Conti Orange“?

Jedná se o oranžově zbarvenou mezivrstvu mezi gumovým jádrem a textilní výztuží, která se ve spirále ovíjí kolem hadice. Umístěním přímo pod výztuž umožňuje kontinuální sledování opotřebení vnitřní vrstvy hadice. Pokud je viditelný oranžový indikátor Conti, hadici je třeba buď otočit, nebo vyměnit. Tím se zabrání zbytečným výměnám hadic nebo prostojům výroby a je také zajištěna preventivní údržba.

Hadice pro nápoje a potraviny CONTI FOOD & DRINK FLEX

Hadice CONTI® FOOD & DRINK FLEX jsou k dispozici ve třech verzích: UPE, EPDM a NBR. Všechny hadice mají zabudovanou plastovou spirálu a jsou díky své konstrukci velmi flexibilní. Kromě toho jsou lehké, odolné proti zalomení a lze je také v omezené míře přejet

Hadice pro mléko a páru CONTI Blue Steam

Hadice CONTI®Blue Steam je výkonná čisticí hadice s jádrem z EPDM, a proto je ideální pro důkladné čištění párou, které přispívá k čistému výrobnímu prostředí.

Jak správně vybrat průmyslovou hadici

Pro správný výběr hadice je třeba zodpovědět několik základních otázek:

Pro jaké pracovní podmínky hadici potřebuji?

  • Médium (složení, koncentrace u chemikálií, teplota)
  • Tlak (maximální pracovní tlak, poruchový tlak)
  • Externí vlivy (teplota, atmosférické vlivy, kontakt s olejem, agresivními látkami,…)
  • Poloměr ohybu

Jaké rozměry hadice jsou relevantní?

  • Vnitřní průměr
  • Síla stěny
  • Délka

K jakému účelu bude hadice sloužit?

  • Dotyčná aplikace a způsob zapojení hadice (dílčí stroj, místo či celý systém)
  • Speciální požadavky (normy, certifikace)

Přesně to, co potřebujete

Nabízíme největší výběr různých hadic a armatur s výjimečnou dostupností. Ať už víceúčelové hadice, hadice na vodu nebo páru, hadice na potraviny, vzduch, plynové hadice nebo spojky, šroubové spoje a montážní materiál - u Haberkornu jste v každém případě správně.

Haberkorn, Váš ideální partner pro průmyslové hadice a armatury

V České republice máme k dispozici technické poradce, jak v kanceláři, tak i v terénu. Jsou připraveni na vaše dotazy. Jejich mnohaleté zkušenosti a pravidelná školení je činí skutečnými odborníky. 

Neváhejte se na nás obrátit s dotazem, ať už telefonicky nebo prostřednictvím webového formuláře.