Ložiskové jednotky a domky

V oblasti ložiskových jednotek a domků jsme autorizovaným partnerem japonsko-francouzského výrobce NTN Corporation, který je lídrem v oblasti vývoje, konstrukce i výroby ložisek a ložiskových jednotek. Jedná se o produkty prémiové kvality. Vše z této nabídky Vám můžeme zajistit. A to ať už jde o kompletní jednotky či domky, nebo jejich jednotlivé díly: tělesa z litiny, nerezi, nebo plechu, či jednotlivá ložiska pro ložiskové domky. Konstruktérům pomůžeme vybrat vhodné řešení podpořené 3D modely.



SNR jednotky s kuličkovými ložisky

Již více než 35 let patří SNR k předním světovým výrobcům kuličkových ložiskových jednotek a má tak velké zkušenosti v různých aplikacích pro stroje a zařízení. Kromě rozsáhlé standardní konvenční řady vyvíjejí v SNR řadu speciálních zákaznických řešení na míru.

Zákaznické řešení znamená např. různé povrchové úpravy, speciální lakování, pozinkování nebo niklování, upevňovací nebo těsnicí systémy pro vnitřní kroužky ložisek, nestandardní rozměry nebo provedení celých domků, které se liší od běžných katalogových produktů.

Ložiskové domky jsou vyrobeny z šedé litiny nebo ocelového plechu. Povrch pouzder ze šedé litiny je chráněn proti korozi pasivací a lakováním. Lisované ocelové domky jsou zinkovány. Vnitřní ložiska SNR se skládají z kovaných kroužků, což podporuje dlouhou životnost ložisek.

Výhody SNR litinových ložiskových jednotek

Domky jsou chráněny proti korozi pasivací a lakováním.

  • možnost dodatečného mazání
  • vyrovnávají úhlovou odchylku
  • komplexní řada standardních jednotek
  • navíc řada 300 pro vysoké zatížení
  • mazací otvor se závitem

Ložiskové jednotky SNR jsou k dispozici jako stojaté, přírubové, podpěrné nebo závěsné. Nabízejí tak různé možnosti upevnění, včetně průchozí díry nebo zaslepení.

Dodání ložiskových jednotek

Ložiskové jednotky SNR se dodávají předem smontované. Ložiska jsou namazána pro dobu životnosti.  V případě potřeby je možné jednotky dodatečně mazat. Otvor se závitem pro montáž maznice je uzavřen plastovou zátkou. Příslušná maznice je součástí dodávky a je zabalena samostatně.

Nesouosost

Litinové ložiskové jednotky SNR jsou samo-vyrovnávací díky kulovitému tvaru sedla a ložiska. Namontovaná ložisková vložka umožňuje úhlový pohyb ve všech směrech. Toto řešení do určité míry kompenzuje nesouosost hřídele. Nesouosost hřídele by se měla projevit pouze jednou a neměla by se permanentně za provozu měnit.

Daniel Kříž

Technický poradce

Daniel Kříž

Technický poradce

Potřebujete pomoci? Neváhejte se na mě obrátit, spolu najdeme řešení.