Udržitelná mobilita

Věnujeme se udržitelné mobilitě, díky níž můžeme výrazně snížit naši uhlíkovou stopu. Podporujeme zaměstnance, aby do práce jezdili udržitelně, tedy na kole, veřejnou dopravou, pěšky nebo sdíleným autem. Současně postupně obměňujeme firemní vozový park s ohledem na snižování emisí CO2. 

Podporujeme jízdu na kole

Podporujeme jízdu na jízdním kole. Většina našich poboček je vybavena kolárnou, které disponují nářadím na kolo, aby zaměstnanci měli možnost si v případě potřeby kolo dofoukat nebo rychle opravit. Zároveň jsme pořídili firemní elektrokola a k dispozici máme také jízdní kolo s řemenovým převodem. Zaměstnanci tak pro přepravu nemusí využívat firemní automobily a přispívají ke snižování emisí.

Nabíjecí stanice pro elektrokola a elektroautomobily

Do kolárny jsme nainstalovali zásuvky pro nabíjení elektrokol zaměstnanců. Pro nabíjení elekroautomobilů jsme nainstalovali první wallbox. Další nabíjecí stanice budeme instalovat s rozšiřováním firemního vozového parku.

Den bez aut

Každý rok pořádáme v rámci týdne udržitelnosti Den bez aut. Zaměstnaci, kteří přijedou do práce udržitelně, obdrží chutnou odměnu a součástí je i zajímavý program. Například bezplatný servis a testování jízdních kol, ochutnávka zdravých potravin, workshop s fyzioterapeutem a další. 

 

EcoPoints

Uvědomujeme si, že energetická náročnost dopravy je zdrojem zatížení životního prostředí a snížení kvality života. Proto jsme se rozhodli, že podpoříme udržitelnou dopravu do práce a zpět našich zaměstnanců a zavedli jsme bodový systém EcoPoints, který naše rakouská centrála využívá již několik let. Nasbírané body si pak zaměstnanci mohou vybrat ve formě peněžitého poukazu, který lze využít na volnočasové aktivity jako je kultura, dovolená, cvičení, wellness, ale také třeba i v lékárně. 


Aktualizováno: 15. 1. 2024