Projekt Formula Student

Pravidelně podporujeme projekt "Formula Student", což je prestižní mezinárodní soutěž technických univerzitních týmů z celého světaSpolupracujeme s českými univerzitami VŠB Ostrava a TU Liberec, kterým dodáváme potřebné produkty na sestavení formule. Díky těmto projektům mají studenti z obou škol možnost získat praktické zkušenosti při návrhu, výrobě a testování prototypu studentské formule. 

Každý tým Formule Student si navrhuje a sestavuje vlastní inovativní vůz, který musí splňovat přísná pravidla bezpečnosti a velký důraz je kladen na výkonnost, spolehlivost, celkový design a výrobní cenu. 

Týmy soutěží ve dvou hlavních závodních disciplínách. Statická disciplína se zaměřuje na konstrukční řešení, ekonomickou analýzu vozu a dynamická disciplína se věnuje jízdě na trati, zrychlení vozu a celkovou ovladatelnost vozu. Závěrečný vytrvalostní závod na 22 km prověří všechny systémy vozu, jeho funkčnost a spolehlivost, hodnotí se také spotřeba paliva. Vítězným týmem se stává ten, který získá nejvíce z celkových 1.000 bodů.

Studenti se na tomto skvělém projektu učí vyvíjet a aplikovat nové technologie a zlepšovat své schopnosti v praxi. Zároveň si vyzkoušejí tvorbu business plánu, komunikaci a vyjednávání se sponzory nebo marketingovou propagaci. 

 


Aktualizováno: 27. 4. 2023