Haberkorn, jeden z nejvýznamnějších partnerů Gates v Evropě

Haberkorn a Gates, to je dlouholeté partnerství dvou lídrů v oblasti dodávek do strojírenského průmyslu. Skupina Haberkorn patří mezi nejvýznamnější autorizované distributory společnosti Gates v Evropě. Již více než 20 let jsme partnery v oblasti klínových a ozubených řemenů, v minulých letech jsme produktové portfolio rozšířili také o hadice pro průmyslové a hydraulické aplikace.

V posledních měsících proběhlo několik společných jednání, jejichž výsledkem je prohloubení a upevnění vzájemné spolupráce. Výhody tohoto partnerství pak všechny pobočky skupiny Haberkorn přenáší na trhy a zákazníky, kde aktivně působí, mimo jiné také v České a Slovenské republice. Naše společnost má navíc status „GATES PT house“, což potvrzuje naši technickou erudici. Našim zákazníkům umíme navrhnout velmi sofistikované řemenové pohony, vyrábíme ozubené řemenice s garancí kvality ozubení, provádíme analýzy pohonů u zákazníků, asistujeme při instalaci nových pohonů, držíme nadstandardní zásoby řemenů a řemenic a dlouhodobě spolupracujeme s řadou významných výrobců strojů a zařízení.

Zleva: Ing. Petr Pavlínek - ředitel Haberkorn s.r.o., Paul Karefoot - víceprezident Gates Industrial EMEA Zleva:
Petr Pavlínek - ředitel Haberkorn s.r.o.,
Paul Kerfoot - víceprezident Gates Industrial EMEA

Haberkorn spojuje se společností Gates také společný koncept udržitelnosti. V posledních letech společnost Gates vyvinula mimo jiné také řemenový pohon pro jízdní kola - Gates Carbon Drive. Tato novinka je již nabízena u více než 400 modelů jízdních kol (včetně elektro-kol) a jejich počet neustále roste. Výhodou oproti běžnému řetězovému pohonu je především šetrnost k životnímu prostředí a dlouhá životnost. Žádné mazání řetězu, žádná výměna řetězu, žádné použití oleje, žádná koroze.

Na začátek naší prohloubené spolupráce nás Gates překvapil dvěma takovými koly Gates Carbon Drive. Nyní tato dvě kola rozšiřují „vozový“ park - jedno na centrále v rakouském Wolfurtu a jedno v české centrále v Mokrých Lazcích. Zaměstnanci je mohou používat pro krátké služební cesty nebo jako pracovní kolo - nebo jednoduše vyzkoušet ze zvědavosti.

Těšíme se na první zkušenosti našich kolegů s těmito koly a děkujeme společnosti Gates za tento skvělý dárek pro posílení naší šetrné firemní mobility!


Aktualizováno: 4. 12. 2020