item a Haberkorn - kvalita, preciznost, rychlost

Společnost item Industrietechnik GmbH je průkopníkem v konstrukčních stavebnicových systémech pro průmyslové aplikace a lídrem na globálním trhu. Navrhuje a prodává konstrukční řešení pro stroje a zařízení již od roku 1976.

Stavebnicový systém MB společnosti item to je jeden princip, tisíce způsobů řešení a neomezené možnosti.

Výhradním patnerem společnosti item v České a Slovenské republice je Haberkorn. Garantujeme Vám nejšiřší sklad hliníkových profilů a jejich příslušenství v ČR a SR a díky tomu také krátké dodací termíny.


item Industrietechnik GmbH - globální hráč

Evropská centrála společnosti se nachází v německém Solingenu, otevřena byla v roce 2016. Na ploše o výměře 67.500 m2 více než 200 zaměstnanců zajišťuje, aby naši obchodní partneři a zákazníci po celém světe obdrželi své zboží vždy včas.

Společnost item najdete na všech pěti hlavních světových kontinentech. Má pobočky například v USA, Číně, Austrálii a spolu s jejími distributory pokrývá opravdu celý svět. Mezi hlavní distributory se řadí i společnost Haberkorn. 

Spolupráce Haberkorn & item

Společnost item je průkopníkem a světovým lídrem na trhu modulárních systémů pro průmyslové aplikace. Portfolio produktů zahrnuje více než 4.000 vysoce kvalitních komponentů pro konstrukci rámů strojů, pracovních stanic, automatizačních řešení a aplikací štíhlé výroby.

Více o spolupráci a kompletní produktové nabídce item najdete v novém letáku.

Stavebnicový systém hliníkových profilů

Stavebnicový systém MB je řešením pro všechny úkoly v oblasti stavby strojů a zařízení. Jeho využití sahá od jednoduché konstrukce až po plně automatizované výrobní linky.

Již více než 30 let se technici z celého světa spoléhají na stavebnicový sys­tém MB, protože představuje snadné řešení. Modulární komponenty lze kombinovat téměř neomezeně. 

Komponenty systému MB jsou optimalizovány pro různé oblasti použití. Ať už se jedná o úzké profily pro dynamické lineární pohyby či nosníky s vysokou únosností, o jednoduché rámy či komplexní stroje, o robustní zařízení do náročných podmínek či profily s uzavřenými drážkami pro snadné čištění, najdete řešení pro každé zadání.

Produktové portfolio v současné době zahrnuje více než 4.000 vysoce kvalitních komponentů navržených k použití např. v těchto konstrukcích:



,




V Haberkornu je systém hliníkových profilů základem také pro stavbu různých typů dopravníků na míru.

Příklady různých aplikací z tohoto jedinečného systému najdete zde.

Inovace a originalita

Díky neustálým inovacím se stavebnicový systém MB rozvíjí spolu s požadavky uživatelů. Ve vývojovém centru v Solingenu pracují inženýři firmy item na tom, aby Vám byla neustále k dispozici ta nejmodernější řešení. I přes všechny inovace zůstává jejich nejdůležitějším cílem plná kompatibilita komponent.

To je možné díky tomu, že společnost item všechny výrobky sama navrhuje a svým jménem tak ručí za to, že když kupujete systémové prvky značky item, kupujete si vždy originály

U nás jsou veškeré novinky dostupné ihned po vydání, a to nejen v katalogu ale také na skladě. S novinkami přichází společnosti item dvakrát ročně.


Online konstrukční nástroje

S našimi inteligentními konfigurátory snadno a rychle navrhnete svůj projekt. K dispozici je hned několik jednotlivých konfigurátorů.

Plánování a koordinaci výrazně usnadňují kusovníky a 3D PDF soubory.

Webináře a školení

Chcete rozšířit své znalosti v oblasti digitálního inženýrství nebo si usnadnit online práci s konstrukcemi? Pak vyzkoušejte naše webináře. Jsou užitečné jak pro začátečníky, tak i pokročilé, z kanceláře nebo z domova, a to zcela zdarma.

V rámci spolupráce se společností item Industrietechnik GmbH, pořádáme online webináře pro registrované zájemce. Webináře vedou přední specialisté společnosti item na různé témata v oblasti hliníkových profilů. 

Realizované webináře:

  • Zvýšení efektivity s pomocí digitálního inženýrství (03/2022)
  • Zvýšení efektivity s pomocí digitálního inženýrství (10/2021)
  • Ergonomie pracovišť a revoluční konfigurátor (06/2021)
  • Štíhlá výroba a nízkonákladová automatizace (05/2021)
  • Lineární jednotky - návrh a uvedení do provozu (01/2021)
  • Zvyšení efektivity s pomocí digitálního inženýrství (12/2020)

Aktuální informace o plánovaných webinářích sledujte v sekci Školení.

Pro vybrané zákazníky pořádáme také školení ke konkrétnímu sortimentu přímo v centrále naší firmy nebo po domluvě školíme zákazníky přímo v jejich provozu. 

Představení stavebnicového systému MB

item Academy

Rozšiřte si své znalosti pomocí interaktivního online školení – item akademie

Je to zcela jednoduché, stačí se zdarma registrovat a poté již využívat online vzdělávání dle Vašich preferencí.

Výhody, které item Academy poskytuje:

  • neustále online k dispozici
  • bezplatné použití
  • okamžité použití při práci
  • kompletní kurzy
  • vyběr hned z několika témat
  • k dispozici instalační příručky a praktické tipy

Registrujte se a využívejte všechny výhodny zcela zdarma.

Více informací o item Academy získáte zde.

Příklady aplikací