Komponenty hydraulických válců

Nabízíme všechny součásti pro výrobu hydraulických válců – přesné bezešvé trubky, pístní tyče, trubky pro vedení hydrauliky. Dodáváme ve výrobních délkách anebo dělíme dle individuálních požadavků. Nabídku doplňují navařovací nebo šroubovací oka, vedení pístních tyčí, hlavy pístů, víka válců a kompletní těsnění pro válce.



Pístní tyče

Pístní tyče jsou na povrchu ošetřeny vrstvou chromu, která zajišťuje dokonalou hladkost a tím i minimální tření.

Dle podmínek, ve kterých se bude pístní tyč používat lze vybrat z více materiálových variant:

20MnV6 - nejpoužívanější materiál v prostředí, kde nehrozí mechanické poškození nebo koroze povrchu

42CrMo4 povrchově indukčně kalená - použití pro vysoce mechanicky namáhané součásti a v prostředí, kde hrozí mechanické poškození povrchu pístnice (např. kamenolomy, …)

Pro použití v korozivním prostředí (déšť, sníh, mořské klima) lze použít nerezové pístnice, případně pístnice z výše uvedených materiálů s povrchovou úpravou Nikrom.

Trubky pro hydraulické válce

Ocel E355+SR je nejběžněji a nejvíce používaný materiál trubek pro výrobu hydraulických válců. Přesné, za studena tažené trubky s válečkovaným vnitřním povrchem. Drsnost povrchu Ra ‹ 0,2 μm. Tolerance H8, svařitelnost zaručena. Na poptávku dodáváme i svařované trubky v toleranci H9 s honovaným vnitřním povrchem.

Dodáváme rozměry v rozsahu 20 - 200 mm (vnitřní průměr).

Hydraulické trubky

Hydraulické trubky se používají na rozvody hydraulického oleje tam, kde nedochází k pohybu součástí stroje. Výhodou hydraulických trubek je jejich tvárnost, takže je lze na ohýbačce trubek přizpůsobit různým tvarům zařízení. Ve spojení se zářezným prstenem a šroubením VOSS je lze libovolně spojovat nebo dělit do více okruhů.