Materiál a příslušenství (MB)

Základem systému jsou přesné eloxované hliníkové profily s podélnými drážkami a otvory pro upevnění spojovacích prvků a rozsáhlého příslušenství. Povrch profilů je odolný proti korozi i poškrábání. Koncepce systému umožňuje velkou variabilitu, vysokou přesnost i pevnost, ale také rychlou přestavitelnost a možnost opakovaného použití prvků systému.



CAD databáze systému hliníkových profilů

Nemáte čas při konstrukci zařízení kreslit každou součástku? Použijte databázi CAD výkresů hliníkových profilů ve všech základních 2D a 3D formátech.

CAD knihovny:

Databáze obsahuje více než 7.500 unikátních dílů. Všechny parametry a materiály jsou shodné s díly, které Vám následně dodáme.

Základní konstrukční řady hliníkových profilů

Hliníkové profily nabízíme v pěti různě dimenzovaných konstrukčních řadách, jejichž označení je odvozeno od šířky příslušné drážky:

Profily 5: Kompaktní a lehké profily

Šířka drážky 5 mm; modulární průřez 20 mm.

Profily řady 5 jsou díky své nízké hmotnosti a kompaktním rozměrům určeny pro jemné a zároveň stabilní použití. Například profil řady 5 s plochými průřezy se využívá jako nosný profil v  lineárních systémech. Pomocí této konstrukční řady lze konstruovat také lehké rámy, které odolají maximálnímu takovému zatížení drážky ve výši 500 N (šrouby M5).

 

Profily 6: Hmotnostně optimalizované profily

Šířka drážky 6 mm; modulární průřez 30 mm.

Profily řady 6 jsou výbornou volbou pro výrobu stolů, regálů a konstrukce pro vysoké zatížení s optimalizovanou hmotností. Umožňují štíhlý design s nízkou spotřebou zdrojů. Varianty s uzavřenými drážkami vytvářejí harmonický vzhled. Maximální  tahové zatížení na drážce činí 1750 N (šrouby M6).

 

Profily 8: Standard pro projektanty

Šířka drážky 8 mm; modulární průřez 40 mm.

Profily řady 8 jsou základem mezi hliníkovými profily. Nabízejí největší škálu různých variant. Tento robustní profil používá  max. tahové zatížení na drážku až 5 000 N a šrouby se závitem M8.

 

Profily 10: Maximální nosnost pro náročné úkoly

Šířka drážky 10 mm; modulární průřez 50 mm.

Profily řady 10 se používají pro podporu těžkých břemen na malém prostoru. Boky profilu s vysokou pevností umožňují tahové zatížení až 7 000 N na šroubové spojení (M10). Tyto profily s přidanou hodnotou jsou zajištěny proti ztrátám v předpětí. V méně zatížených oblastech stroje lze použít lehké profily 10E.

 

Profily 12: Naše nejsilnější profily

Šířka drážky 12 mm; modulární průřez 60 mm.

Nejsilnější řada stavebnicového systému MB jsou profily 12. Drážky umožňují tahové zatížení na šroubový spoj ve výši až 10 000 N. Tyto masivní profily umožňují výstavbu silně zatížených rámů a konstrukcí strojů. Konstrukční řada 12 dlouhodobě bezpečně unese i těžké nástavby.

 
Nejčastěji používanou konstrukční řadou je řada 8. Tato řada má nejširší příslušenství, a proto je vhodná pro stavbu i velmi náročných krytů, pracovišť, regálů, vozíků a stolů, kde je vyžadováno rozličné vybavení přesně dle potřeb zákazníka.

Výhody hliníkových profilů

  • cenově dostupná řešení díky jednoduché přípravě výroby, montáži a opakovanému použití jednotlivých dílů
  • šroubové spoje, systémy nevyžadují svařování
  • vysoká přesnost, pevnost a životnost dílů při zachování nízké hmotnosti konstrukce
  • rychlá realizace díky minimálním nárokům na opracování
  • možnost dodatečného doplnění příslušenství nebo úpravy u již dodaných sestav
  • bez potřeby nákladného strojního vybavení a nutnosti povrchových úprav
  • moderní design
  • rychlé a snadné konstruování s přehledným katalogem a knihovnou prvků pro CAD aplikace na DVD

Rychlá dostupnost

V rámci České a Slovenské republiky disponujeme největšími skladovými zásobami. Expedici zboží zajišťujeme prostřednictvím tří prodejních skladů v České republice a jednoho na Slovensku. Skladové zboží expedujeme do jednoho pracovního dne, neskladové položky dodáváme do jednoho týdne. Skladové zboží je pravidelně doplňováno do maximálních kapacitních hranic jednotlivých skladů.

Systémy hliníkových profilů – Produktové video

Instruktážní video

Montáž čelního univerzálního spoje Montáž univerzálního spoje Montáž automatického spoje
Montáž klik spoje 8 Montáž standardního spoje Montáž standardního spoje pro výplně