Robotizace - Universal Robots

Kolaborativní roboti, neboli koboti, Vám pomohou zefektivnit a zautomatizovat výrobu a uleví vašim zaměstnancům od rutinních pracovních činností. Koboti jsou navrženi tak, aby mohli pracovat v těsné blízkosti lidí. Jejich šestiosá robotická ramena disponují takovými bezpečnostními prvky, že se stanou ideálním pomocníkem také do vašeho provozu. Díky všestranným vlastnostem najdou uplatnění ve většině oborů napříč průmyslovým spektrem.

Universal Robots - Budoucnost je kolaborativní


Kolaborativní roboti Universal Robots - jednoduché nastavení, bezúdržboví, bezpeční

Jednoduché programování, rychlé zprovoznění

U kobotů Universal Robots nemusíte mít strach ze složitého programování. Tato robotická ramena zprovozní opravdu každý. Jejich ovládání je intuitivní a pomocí 3D vizualizace ramena uvedete do provozu během chvilky. Zapojení kobota u zákazníka proběhne v řádu hodin, a to včetně vybalení z krabice!

Propojení kobota se systémem hliníkových profilů

Propojením kobota se systémem hliníkových profilů získáte nekonečné možnosti využití kobutů.

Doplňte pracovní a montážní linky a zefektivněte práci svých zaměstnanců, přidejte jim jednoduše ruce na víc. Kobot vhodně doplní práci vašich strojů, přichyťte jej k rámům nebo krytům strojů, pomožte si kobotem u vašich dopravníků a dopravníkových linek a nechejte koboty vykonávat rutinní úkoly.

Vaši lidé budou mít čas na kreativnější a složitější práci.

Ušetřete lidské zdroje pro složitější úkoly

Určitě i ve vašem provozu vykonávají zaměstnanci stále se opakující úkoly. Nezáživná, neustále se opakující práce je ubíjející. Pokud ji však svěříte kobotovi, můžete svým lidem ulehčit a zadat jim složitější, záživnější a kreativnější úkoly.

Novinky v robotizaci (II/2021)

Snadná integrace! Aplikace item robotics poskytují četné základní moduly pro použití kobotů ve výrobě. Návrhy lze rychle upravovat podle vašich konkrétních požadavků.

Další novinka – ať už chcete využívat koboty jako mobilní řešení nebo přímo na vašem pracovním stole. Naše vzorové aplikace mohou být použity tak, jak jsou, nebo přizpůsobené bez velkého úsilí, díky CAD modelům, které jsou k dispozici ke stažení.

Všechny aplikace najdete zde

Kompletní novinky naleznete v katalogu Novinek.

 

Využití kobotů v praxi

S čím vám kobot může pomoci?

Pomocí kobotů Universal Robots můžete automatizovat prakticky jakoukoli manuální činnost ve vašem podniku. Nejčastěji a nejefektivněji vám kobot poslouží v těchto činnostech:

  • Paletizace
  • Balení
  • Svařování
  • Obsluha CNC a vstřikolisu
  • Manipulace s produkty
  • Dávkovací procesy

Nebezpečné a zdraví ohrožující práce

Vykonávají vaši zaměstnanci v pracovním procesu nebezpečné činnosti? Svěřte je kobotovi a snižte tak riziko pracovního úrazu.

Snadné převedení na jinou práci

V případě, že potřebujete kobota přeřadit na jinou práci, nečeká vás žádný složitý proces. Koboti – robotická ramena jsou lehká a dají se snadno přemístit a přeprogramovat pro plnění jiných úkolů.

Universal Robots – spolehlivý partner pro automatizaci

Společnost Universal Robots je průkopníkem ve výrobě kobotů – kolaborativních robotů schopných té nejjemnější spolupráce s lidmi. Díky vysoké dostupnosti a snadnému programování se koboty staly běžnou součástí mnohých podniků a výrobních hal.