Spojky, omezovače, klouby, drážkové hřídele

Použijte pro spojení dvou hřídelí některou z našich spojek. Pro Vaši aplikaci Vám pomůžeme vybrat tu nejvhodnější, ať už to bude spojka pružná, či bezvůlová. Chcete předejít škodám v důsledku přetížení stroje? Použijte některý z našich omezovačů krouticího momentu. V naší nabídce najdete i hřídelové klouby, drážkové hřídele a náboje. A to vše i v nestandardních provedeních dle Vašich požadavků.



Návrh omezovače krouticího momentu

Pokud navrhujete nové zařízení, nebo chcete optimalizovat či zkontrolovat stávající, obraťte se na nás. Vyplňte níže uvedený formulář a zašlete nám jej. Naši specialisté Vám pomohou s volbou správného omezovače krouticího momentu, optimálního pro Vaši aplikaci.

CAD databáze spojek a omezovačů

Nemáte čas při konstrukci zařízení kreslit každou součástku? Použijte databázi CAD výkresů spojek a omezovačů krouticího momentu ve všech základních 2D a 3D formátech.

CAD knihovny omezovačů (server TraceParts):  

CAD knihovny spojek (server TraceParts): 

Databáze obsahuje všechny standardní typy spojek a omezovačů krouticího momentu, které naleznete v naší nabídce. Všechny parametry a materiály jsou shodné s díly, které Vám následně dodáme.

Postup nastavení omezovačů krouticího momentu pro modely 6.205 – 10.400

K zajištění správné funkce omezovače je nutné postupovat při nastavení podle uvedeného postupu.

Hřídelové spojky

Hřídelové spojky jsou důležitou strojní součástí pro přenos mechanické energie mezi hnací a hnanou hřídelí stroje nebo mezi jednotlivými částmi stroje či mechanismu.

Eliminují axiální, radiální a úhlové nesouososti, tlumí rázy a torzní kmity hřídelí, eliminují vliv tepelné roztažnosti spojovaných součástí, zajišťují plynulý rozběh zařízení.

Omezovače krouticího momentu

Omezovače krouticího momentu plní bezpečnostní funkci tam, kde je nutné chránit zařízení před nebezpečným přetížením a rázy stroje. Snižují tak neplánované prostoje a eliminují poruchy zařízení.

Omezovače krouticího momentu jsou nastavitelné na definovanou mez a při jejím přesáhnutí odstaví zařízení z provozu.