Tlumicí technika

Nabízíme široký výběr technických výrobků pro tlumení vibrací a akustického hluku nejen ve strojním průmyslu. Rakouská firma Getzner je průkopníkem ve výzkumu a vývoji polyuretanových materiálů pro zvukovou izolaci, redukci kmitů a vibrací. Se svými speciálně vyvinutými výrobky nabízí širokou škálu technických produktů v oblasti akustické izolace a tlumení vibrací. Primárním cílem je snížení vibrací a hluku pomocí správného výběru vhodných akustických a vibroizolačních řešení.

 



Spolupráce s firmou Getzner

Haberkorn je autorizovaným partnerem výrobce tlumicí techniky Getzner. Společnost vyrábí materiály pro izolaci, tlumení vibrací a hluku přenášeného konstrukcí zařízení již od roku 1969 a je v tomto ohledu světovou jedničkou. High-tech materiály Sylomer®, Sylodyn®, Sylodamp® jsou odvozené z  vlastního výzkumu a používají se k pružnému uložení strojů, konstrukčních prvků, výstavbě železnic a budov. 

Haberkorn a Getzner se těší úzkému a úspěšnému partnerství. Potřebujete-li podporu nebo byste chtěli speciální řešení od společnosti Getzner, neváhejte nás kontaktovat.

Sylomer - elasticky snižuje vibrace

Tento PUR elastomer se vyznačuje především vynikajícím tlumením vibrací a snižováním hluku. Elastický, všestranný polyuretanový materiál má vysokou únavovou pevnost a vynikající tlumicí vlastnosti. Výhodou je zejména jeho dlouhá životnost, jemně odstupňovaný rozsah pro optimální návrh systému, statický rozsah použití 0,011 N/mm2 až 1,2 N/mm2Používá se v místnostech s nadměrnou hladinou hluku v oblasti železnic, stavebnictví a průmyslu. 

 

Sylodyn - pro dynamické požadavky

Ve srovnání s materiálem Sylomer® se tento polyuretan s uzavřenými buňkami vyznačuje lepšími dynamickými vlastnostmi z hlediska redukce vibrací a je vhodný pro velmi vysoké zatížení. Sylodyn® je elastomer s uzavřenými buňkami, který neabsorbuje vodu. Tento materiál se převážně používá ve strojírenství a v místní či dálkové železniční dopravě. Je také velmi oblíbený pro izolaci kročejového hluku v podlahách a schodech.

Isotop - tlumič vibrací

Robustní ocelové pružinové izolátory se používají také v kombinaci s PUR materiály Sylodamp® Isotop® disponuje širokou škálou aplikací a lze ho dokonale přizpůsobit daným požadavkům. Vyznačuje se dlouhou životností a menší údržbou. Díky nízké vlastní frekvenci, která se dá přizpůsobit až do 3,0 Hz, se převážně používá při instalaci kompresorů, ventilátorů, kompaktních ventilátorů, reproduktorů v audio sektoru, čerpadel a nouzových generátorů.

Aplikace

Snížení vibrací strojů v průmyslu

Stroje a zařízení během svého chodu generují hluk a vibrace. Tyto vlivy se přenášejí do okolního prostředí a můžou nepříznivě ovlivnit jak výrobní tak kvalitativní procesy.

Abychom cíleně minimalizovali vibrace a hluk, který je přenášený konstrukcí stroje či samotným zařízením. Doporučujeme instalaci elastického materiálu Sylomer® a Sylodyn® na samotné ukotvení stroje, tím oddělíme zdroj vibrací od okolního prostředí.

V závislosti na daných podmínkách lze stroj také namontovat na pružinové izolátory Isotop®.

 

 

Při stavbě kolejových vozů a železnic je vyžadována elasticita

Sylomer® FR byl speciálně vyvinut pro elastickou montáž na podlahu vozu a výrazně snižuje vibrace v interiéru vozidla. Díky tomu je cestování pohodlnější a také jsou chráněny montážní spoje a elektronické součástky. Materiál splňuje všechny požadavky DIN EN 45545-2 a odpovídá nejvyšším možným požadavkům na požární ochranu. 

Zvýšením stupně elasticity kolejové dráhy je dosaženo prostřednictvím profesionálně navrženého tlumicího materiálu. Výsledkem je snížení hluku šířeného vzduchem a zvýšení ochrany proti vibracím.

 

Video

Představení společnosti Getzner Porovnání vlastností materiálů
Sylodamp, Sylomer a Sylodyn
Vibrační model zobrazující
tlumicí účinnost materiálu Sylomer