Schodiště a plošiny (TPS)

Plošiny a průmyslová schodiště navrhujeme s důrazem na splnění bezpečnostních standardů.

Systém schodišť a plošin, tzv. TPS systém, se skládá z malého počtu speciálních komponentů, které mohou být použity několika způsoby v rámci TPS systému, což značně usnadňuje práci a návrhy podest a schodišť.

Systém průmyslových schodišť a plošin používá drážku velikosti 8 a je tak kompatibilní se systémem MB, což umožňuje použití a rozšíření systému o branky, dveře, kotevní prvky a další příslušenství.

Nabízíme schodiště pod čtyřmi různými úhly (30°, 38°, 45° a 60°) a také možnost upravovat délky profilů na míru, to vše Vám umožní přizpůsobit TPS systém přesně Vašim potřebám. Všechny komponenty jsou bezpečně sešroubovány s hliníkovými profily. Díky všestrannosti spojek není nutno řezat profily pod úhlem, ani konstrukci svařovat. V případě potřeby je možno schody nebo plošinu prodloužit případně upravit dle aktuálních požadavků.

Vysoce odolné eloxované hliníkové profily se vyznačují dlouhou trvanlivostí, ochranou proti poškrábání a snadnou údržbou. Sloupky, ruční madlo a kolenní příčky snižují riziko úrazu a vyznačují se minimem otevřených drážek.



Item Academy - Online vzdělávání kdykoli k dispozici!

Rozšiřte si své znalosti pomocí interaktivního online školení. Akademie je nyní k dispozici v anglickém nebo německém jazyce. Zaregistrujte se a využívejte všechny výhody akademie zcela zdarma.

Registrovat se do item Academy

Průmyslová schodiště systému TPS a jejich použití

Schodiště 30° - po schodišti se velmi jednoduše a příjemně vystupuje, schodiště je vhodné v případech, kdy obsluha nese břemeno. Pro dosažení požadované výšky je třeba překonat největší množství schodů z nabízených schodišť.

Schodiště 38° - po schodišti se jednoduše a příjemně vystupuje, schodiště je vhodné v případech, kdy obsluha nese menší břemeno. Požadované výšky dosáhneme použitím menšího počtu schodů než u schodiště 30°.

Schodiště 45° - u tohoto schodiště je stále ještě relativně snadný výstup pro obsluhu bez břemene. Jedná se o optimální schodiště, kdy při poměrně snadném vystupování máme nízký počet schodů a tím i půdorysně malou zástavbu schodiště.

Schodiště 60° - jedná se o servisní schodiště pouze pro občasný výstup (výstup je obtížný). Schodiště má minimální možnou půdorysnou zástavbu.

Podesty

Podesty navrhneme přesně podle Vašeho požadavku. Podesty se skládají z řezaných profilů (max. délka 6.000 mm) širokých 240 nebo 160 mm do max. 6.080 mm po přídavku 80 mm.

Zábradlí

Zábradlí se skládá z trubek řady 8 průměru 40 mm a 30 mm.

Díky širokému příslušenství řady 8 je možno zábradlí doplnit o branky, odklápěcí závoru nebo jiný doplňkový sortiment.