Zajištění strojů a výrobních zařízení z hlediska bezpečnosti obsluhy patří v současné době mezi klíčové úkoly každé společnosti. Bezpečnost okolo strojů a zařízení je přesně upravena různými směrnicemi a normami, zjednodušeně se dá říct, že jde o sadu opatření pro zamezení kontaktu stroje během jeho chodu s obsluhou.

V naší nabídce máme ucelený sortiment produktů umožňující řešit bezpečnostní otázky podle Vašich konkrétních specifických požadavků.



X-Guard

X-Guard® je řada ochranného ocelového oplocení, která představuje jedinečnou a velmi pokročilou konstrukci. Umožňuje rychlou instalaci, snadné úpravy, změny a montáž pro různé typy aplikací. Hlavním cílem je získat co nejoptimálnější ochranu zařízení s důrazem na bezpečnost a funkčnost. Díky široké nabídce standardizovaných komponentů a příslušenství je Axelent X-Guard® ideálním řešením, které navíc splňuje požadavky na pevná oplocení vyplývající ze směrnice pro strojní zařízení 2006/42/ES.

X-Guard – Věděli jste, že...  (leták pdf)

Oplocení ke kobotům

Jednou ze součástí našeho širokého sortimentu jsou kolaborativní roboti - koboti. Ochranné oplocení je ideálním řešením pro oddělení prostoru, ve kterém pracuje kobot nebo klasický robot od prostoru pro vaše zaměstnance.

Obraťe se na nás, nejen že zpracujeme komplexní návrh oplocení, ale také vybavíme váš provoz vhodným kobotem.

X-Guard - Instruktážní video

Instalace oplocení Věděli jste, že...

Contour

X-Guard® Contour je zaoblená varianta panelu oplocení. Pomocí tohoto tvaru lze dosáhnout nejen atraktivního designu, ale také úspory místa, lepší viditelnost a snížení rizika případné kolize manipulačního vozíku s oplocením.

Panely X-Guard® Contour nabízíme ve třech výškách a pod dvěma různými úhly, standardní provedení panelů je černé, ale umíme na přání dodat i další odstíny – viz vzorkovnice RAL.

Kabelové žlaby

Jednoduchý, inteligentní a pružný systém kabelových žlabů pro řadu ocelových oplocení X-Guard®. Tyto žlaby jsou únosné, flexibilní a zároveň rychle a snadno montovatelné. Lze tak vytvořit elegantní řešení bez svařovacích operací. Stejně jako v případě oplocení X-Guard® je i zde potřeba minimum spojovacího materiálu a nástrojů.

Quick On

Axelent Quick On je kompletní příslušenství, s jehož pomocí se pořádek na pracovištích opatřených ochranným oplocením stane samozřejmostí. S naším příslušenstvím budete mít vše ve správný čas na správném místě, ať se jedná o nářadí, pomůcky nebo dokumentaci. Příslušenství tak nepřímo přispívá k eliminaci prodlev a prostojů ve výrobě a k úspoře nákladů.

Video

Axel představení portfolia Axel bezpečnostní zábrany X-Tray instalace kabelových žlabů

CAD databáze ocelového ochranného oplocení

Nemáte čas při konstrukci zařízení kreslit každou součástku? Použijte databázi CAD výkresů ocelového ochranného oplocení ve všech základních 2D a 3D formátech.

CAD knihovny:

Databáze obsahuje více než 7.500 unikátních dílů. Všechny parametry a materiály jsou shodné s díly, které Vám následně dodáme.

Realizace