Prvky pohonu

Pro přenos krouticího momentu na lineární jednotku se využívá třecí svěrné spojení.

Pohonné sady obsahují spojku a skříň spojky, případně přírubu. Jsou k dispozici varianty pro konkrétní typ lineární jednotky, převodovky a motoru tzv. plug ´n´ play nebo jako univerzální řešení pro vytváření vlastních konfigurací.

Synchronizační sady se pak využívají pro propojení několika paralelních lineárních jednotek.



Hnací sady ´n´ plug

Všechny prvky z naší řady lineárního vedení jsou kompatibilní. Není potřeba jednotlivé díly dále strojně opracovávat pro připojení konkrétního motoru nebo převodovky. Vše je již dopředu připraveno. To platí i pro již vyrobené a používané lineární jednotky.

Hnací sady univerzální

Univerzální hnací sady propojují Vámi vybranou lineární jednotku s motorem. Strojním obráběním můžete spojku upravit pro připojení konkrétního typu motoru. Závisí jen na příslušném průměru a hloubce zasunutí hnací hřídele. Je důležité zajistit přesné zarovnání obou polovin spojky tak, aby nedošlo k nekruhovému chodu a následně předčasnému opotřebení.

Sady pro synchronizaci

Sady pro synchronizaci obsahuji spojky, které jsou namontované mezi dvěma paralelními lineárními jednotkami a jsou spojeny synchronizační hřídelí odpovídající délky.

Příslušenství

Synchronizační trubky, hřídele, krycí sady a kanálové profily jsou užitečným příslušenstvím při použití synchronizace.

Krycí sady a kanálové profily brání synchronizační hřídeli přicházet do styku s vnějšími vlivy. Tím se zvyšuje provozní spolehlivost a životnost.